Com fer front a la vaga del control de seguretat de l’Aeroport de Barcelona

Previsió i paciència són els factors claus per agafar un vol durant aquests dies d’agost.
Des del 24 de juliol, més de 1.000 passatgers no han pogut agafar el seu vol degut a les vagues dels treballadors del control de seguretat. Tot i així, si no voleu perdre el vostre vol, podeu seguir uns consells bàsics i fàcils:

– Anar al aeroport amb antelació. Normalment es recomana estar-hi una o dues hores abans. Depenent de si heu de facturar la vostra maleta o no, s’aconsella que durants aquests dies, s’arribi al aeroport del Prat entre tres i quatre hores abans.

– En el cas que s’hagi de facturar la vostra maleta, informar-vos bé de l’hora la qual podeu facturar-la. Encara que fagis la cua del control de seguretat amb molta antelació, és possible que la companyia del teu vol reculli les maletes unes hores determinades.

– Preparar-se tota la documentacó obligatòria. Ja sigui ara o durant tot l’any, s’ha de portar tota la documentació vigent, els bitllets impresos, el passaport a mà, ja que pots estalviar-te problemes i no contribueixes a formar més cues.

– Buscar controls de seguretat alternatius. Hi ha altres opcions a l’hora de passar els controls de seguretat que no són tant conegudes, com l’accés per les sortides dels vols regionals (situat a la planta inferior) i que actualment està obert a tots els passatgers i l’accés dels ponts aeris, una porta situada a la mateixa planta d’arribades però a l’altre extrem, tot i que només han habilitat un dels tres arcs de control de seguretat.

En tot cas, si heu patit una incidència a causa d’aquesta vaga indefinida, tots els pasatgers poden formular una reclamació al Ministeri de Foment o a AENA, organisme responsable de la gestió dels serveis aeroportuaris.

Pel que fa a la reclamació al Ministeri de Foment, es pot presentar una ‘reclamación por responsabilidad patrimonal’. Aquesta es pot presentar online a la pàgina web de Enaire. 

Per presentar aquesta reclamació, es recomana tenir suficients proves per demostrar que s’ha arribat amb suficient antelació al aeroport (factures de taxi o transport, fotografies o ‘selfies’ on es vegi el rellotge amb l’hora indicada…).

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *